КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 16 юли 2014 г.

Зелено смути / Green troubled /

Какво представляват и как се приготвят зелени смутита?
Техен създател е Виктория Бутенко.Най-общо казано това е прясна зеленина,смляна в блендер с плодове или зеленчуци.За днешната рецепта използвах една пълна купа с прясна зеленина - зелена и червена салата,лющян /девисил/,живовляк,листа целина,магданоз,копър и гюзум./от подправките само по 2-3 стръка /.Използвах пресни плодове -праскови и нектарини / около 1 кг./.Може да се използват и пресни домати.
   Поставете нарязаните плодове и зеленина в блендера,залейте с 1 ч.ч.вода и миксирайте,докато получите гладко пюре.
    Използвайте през целия ден.Аз си правя зелени смутита,които ползвам през целия ден на работа,не дразнят стомаха и са много приятни.
 Приятен апетит!


Прясна,измита зеленина

Нарязаните плодове - праскови и  нектарини

Зеленото смути  в  блендера

Готовото  смути,приготвено за вземане на работа

Няма коментари:

Публикуване на коментар