КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 26 януари 2015 г.

Зелена салата с ябълки, кореноплоди и червен лук / Green salad with apples, carrots and red onion /



    През зимния сезон обикновено използвам много ябълки.Старая се да ги включвам при приготвянето на зелени смутита, плодови шейкове и салати.Днешното ми предложение е за зелена салата в комбинация с кореноплоди, ябълки и маслини.
НЕОБХОДИМИ СА : 7 - 8 листа зелена салата / нарязани на тънки лентички или накъсани с ръка /, 1 малка ябълка, обелена и нарязана на тънки парченца, 1 малък морков и 1 малък пащърнак - настъргани на едрото ренде, 1 малка краставица, нарязана на полумесеци, 10 маслини каламата, шайби червен лук - 3 - 4, 2 стръка зелен лук, зехтин и лимонов сок / ябълков оцет /.
    Зеленият лук се реже на ситно и всички продукти се разбъркват в голяма купа.Овкусявят се и отново се разбъркват.Салатата се сервира веднага след приготвянето.
             Да ви е сладко !








4 коментара:

  1. Ели, сега ако имах от суровата ти тарта, предложенията с пчелен прашец, шейка и салатата.... Е, щях да имам едно прекрасно дневно меню, всичко ми хареса много! :)
    Усмихнат и ползотворен ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се Гери, много ме ласкаеш.Дано включиш нещичко от моите предложения в твоето меню.Ще ти хареса много, тартата става много вкусна и дори няма да разбереш, че е сурова.Обикновено започваме да употребяваме някаква добавка - напр.пчелния прашец само когато имаме проблеми със здравето.Това трябва да става когато сме здрави за да увеличим имунитета си и рядко да боледуваме.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Да, Елена, твоят блог вече е една голяма Енциклопедия -
    свежи, вкусни, полезни различни и много интересни предложения.
    Много се радвам, с удоволствие се връщам да чета и полезните съвети.
    Сърдечни поздрави за теб, хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти от сърце Дианка.Старая се в блога да публикувам информация за всеки използван продукт.Много от рецептите включват достъпни продукти, но ще има и някои с по - малко известни , но много полезни за организма продукти - напр.пчелния прашец, пчелното млечице, прополиса .Радвам се, че ми помагаш много относно създаването на блога.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване