КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 24 март 2015 г.

Салата от млечна царевица, брюкселско зеле, краставица и семена от чия / Salad of corn milk, sprouts, cucumber and seeds whose /



    Тази лесна и вкусна салата приготвих от замразена млечна царевица в комбинация със семена от чия.
  НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА  САЛАТАТА : 400 гр. замразена царевица, 1/2 краставица, нарязана във форма по желание, брюкселско зеле - 15 - 20 зелчета, 1 ч.л. предварително накиснати във вода семена от чия, зехтин , щипка хималайска сол по желание, 2 - 3 склидки ситно нарязан чесън.
  Царевицата измиваме с топла вода и поставяме в салатиера.Добавяме чията, нарязаната краставица, почистените, измити и срязани на две брюкселски зелчета, чесъна и овкусяваме със зехтин.Салатата става много вкусна и без добавка на сол.
   Да ви е сладко !











4 коментара:

  1. Интересна комбинация Елена. Аз днес опасах всичко, не остана плод и зеленчук, дето да не съм ги яла днес.
    Сутринта: кремче от ябълка, круша, половин банан, орехи
    на обед: супа гаспачо, салата маруля, тиквичка, зелен лук, основно ядене от сурови гъби маринирани в зехтин, балсамико, магданоз, чесън, риган, чер пипер, трябваше да ям и десерт, но не остана място, изядох го следобед, беше пак крем: кашу+вода, сини сливи сушени, бадеми, канела за поръсване. Днес съм по сериозна. За блога пуснах пост, който чакаш ред за бял свят.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Жани,
      радвам се много, че провеждаш такъв режим.Проблемите със здравето обикновено идват в по - късна възраст, но тогава за жалост вече и лечението е по - трудно.Затова е добре човек от ранна възраст да се стреми към по - здравословно хранене.Трябва да включиш кълнове към салатите и тогава няма да изпитваш глад, ще се заситиш напълно.
      Поздрави !

      Изтриване
  2. Най-накрая след първия неуспешен опит, успях да направя кълнове от жито. Днес ще има за обедната салата., даже смлях заедно с ябълка, семе от лен, морков и стафиди сутринта за закуска.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Жани,
      приготвянето на кълнове никак не е сложно.Не изисква усилие или някакво време, което не сме в състояние да отделим.Но семената трябва да са пресни, обелени от външната твърда люспа и да ги покълваме спазвайки основните правила.Радвам се, че си успяла да покълваш жито, а по - късно трупайки опит ще направиш много вкусни и питателни салати, ястия или десерти.И то много полезни и здравословни.
      Поздрави !

      Изтриване