КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 26 октомври 2015 г.

Крем - супа с броколи, карфиол, гулия и див чесън / Cream - soup with broccoli, cauliflower, Jerusalem artichoke and wild garlic /



    Есента е богат на зарзавати сезон, а карфиолът и броколите са интересни сезонни зеленчуци, много богати на калций и други микро и макро елементи.Напоследък използвам и правя много крем - супи, поради болки в стомаха.Това предложение също е за зеленчукова крем - супа, но малко по различна, в есенен вариант.
НЕОБХОДИМИ   ПРОДУКТИ  ЗА  СУПАТА :
 5 - 6 картофа, почистени, 1 глава кромид лук, парче захарно цвекло, парче корен целина, 1 морков, 10 - 12 розички броколи, няколко розички карфиол, няколко гулии, хималайска сол - на вкус, сок от 1/2 лимон, зехтин - на вкус ; див чесън - резанец - за украса и гарниране ;
Всички зеленчуци се почистват , измиват и нарязват на едро.Цветчетата на броколите и карфиола се оставят цели.Всички продукти се поставят в тенджера и заливат със студена вода, докато ги покрие.Варят се на умерен огън до пълно омекване.Супата се пасира и овкусява с лимоновия сок, солта, зехтина и чесъна.
          Да ви е сладко !















2 коментара:

  1. Страхотна супа, Ели! Пълна с много витамини и прекрасни билки! Никога не съм употребявала гулията сготвена, винаги сурова на салата, или просто така. А салатата с тиква е чудесна идея! Ще разнообразим менюто си с нея! Усмихнати поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Теди,
    и на мен вкусът на суровата гулия повече ми допада.Но понякога я правя на пара или използвам в крем - супи.Обикновено, когато имам проблем със стомаха.Гулията на пара, която е леко сурова във вътрешността е много вкусна.Тя успешно заменя картофите, но не съдържа нишесте като тях и е много по - полезна при диабет.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване