КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 6 октомври 2015 г.

Салата от моркови, целина, захарно цвекло и алабаш / Salad of carrot , celery, beet and kale /



              Тази година за първи път засяхме в градината ни захарно цвекло.Преди години го засявахме за храна на животните, но тази година реших да го опитам в различни ястия и салати.Днешното ми предложение е за една салата от кореноплоди, която се оказа много приятна на вкус.Захарното цвекло, когато е поливано има много лек, сладък вкус.Този сочен кореноплод в комбинация с корена на целината, алабаша и моркова се оказа едно прекрасно съчетание от зеленчуци.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА  САЛАТАТА : 1 морков, парче корен целина, парче алабаш, парче захарно цвекло, зехтин, балсамов оцет ;
Измийте , почистете и обелете кореноплодите.Настържете ги на едрото или ситното ренде.Овкусете със зехтин и балсамов оцет.Сервирайте салатата веднага.
Не добавих никаква сол, захарното цвекло и моркова са достатъчно сладки.А балсамовият оцет добави допълнителна сладникава нотка към тази чудна салата.
          Да ви е сладко !











4 коментара:

  1. Ели, никога не съм опитвала захарно цвекло. Виждала ли си някъде по пазарите? Салатата изглежда чудесно, много хубава комбинация! Слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Теди,
    и аз останах изненадана от вкуса на захарното цвекло.Оказа се сочно и много приятно на вкус, естествено с натурална приятна сладост.Но ние сме поливали интензивно кореноплодите и затова.Не съм виждала да продават, това цвекло се засява за храна на животните.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Ели, харесва ми предложението, дори мисля, че мога да се снабдя и с цвекло:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      много вкусно се оказа захарното цвекло и мисля,че то е също един от вкусните кореноплоди, който можем цяла зима да употребяваме.
      Поздрави !

      Изтриване