КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 30 октомври 2015 г.

Сурова тарта от нахут с коприва, листа от моркови и зелен лук / Tartrate of raw chickpeas with nettle, leaves of carrots and green onions /



    Суровият нахут и кълновете от него са едни от най - лесно усвоимите и вкусни бобови растения.Но ако за първи път използвате нахут в сурово състояние - само накиснат или под форма на кълнове започнете с 1 с.л. сухи зърна.Трябва постепенно организма да се настрои към суровото, а не към топлинно обработеното.
НЕОБХОДИМИ   ПРОДУКТИ  ЗА  ТАРТАТА : 
сурови сухи зърна нахут - 200 - 300 гр., 1 шепа коприва, няколко стръка листа от моркови, 1 стрък зелен лук, парче червена пиперка, щипка хималайска сол, растителна мазнина по избор ;
ЗА  ГАРНИРАНЕ  : домати и маслини ;
   Пригответе кълнове от нахута - накиснете зърната 12 часа във вода.След това отлейте водата и само промивайте 1 - 2 пъти дневно зърната в цедка.Дръжте ги така на стайна температура, докато покълнат.
Смелете кълновете в машинка за мелене на месо, добавете и смляната в пасатор коприва заедно с листата от моркови.Нарежете червената пиперка на ивички, зеленият лук - на ситно и добавете и тях.Овкусете сместа с хималайска сол и зехтин и добре разбъркайте.
   Направете тартата като поставите сместа в специален ринг или опаковка за еднократна употреба.С лъжица притиснете и заравнете сместа добре.Обърнете върху плато или чиния и тартата е готова.Гарнирайте с домати, маслини или зеленчук по ваш избор.
      Да ви е сладко !












Няма коментари:

Публикуване на коментар