КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 16 ноември 2015 г.

Супа от коприва с просо и орехи / Nettle soup with millet and walnuts /



    
   Започнаха коледните пости и който желае според разбиранията си и според здравословното си състояние може да пости.Една подходяща за сезона, много вкусна супа от коприва, просо и орехи предлагам именно за постещите.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ : 
1 супник коприва, парче морков, 1 глава кромид лук, парче целина, червена и зелена пиперка, 3 - 4 с.л. просо, 1 шепа орехи, 1/2 с.л. хималайска сол, мазнина.
Нарежете суровата коприва на фини ивички, зеленчуците нарежете на кубчета или на ситно / аз използвах замразени зеленчуци /.Въ вряща подсолена вода добавете зеленчуците и зеленината.Намалете огъня и оставете така за 10 минути.Добавете и просото.За около 15 минути супата е готова.Накрая добавете мазнина и орехи за украса.
      Приятен апетит !
















5 коментара:

  1. Ели, прекрасна супичка! И с тези орехчета и коприва - направо си е цяр за мен. :)
    Леки пости!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна супа по време на пости! При теб Ели, всяка рецепта е подходяща за постните дни. Салатата с цвеклото също е много изкушаваща! Хубава и успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Гери, Теди,
    супата стана много вкусна и питателна.Орехите и просото и придадоха чудесен вкус и аромат.
    Леки пости на всички, които искат и имат възможност да ги спазят.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Едно чудесно предложение за използване на просото! Все се чудя какво да сготвя с него.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Тили,
    просото може да се използва както ориза или да го замени в различни ястия.Много по - вкусно и по - питателно е, не предизвиква киселини и може да се използва от болни и здрави .
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване