КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 2 ноември 2015 г.

Таратор с прясна зеленина и червени моркови / Tarator with fresh greenery and red carrots /




     През почивните дни направих таратор използвайки наличната прясна зелина и орехово мляко.Реших да добавя освен краставици и червени моркови и получих вкусен таратор.А времето беше много подходящо за това - топло и слънчево все още през есента.
НЕОБХОДИМИ   ПРОДУКТИ  ЗА  ТАРАТОРА  :
1 ч.ч. орехи, 2 - 3 шепи прясна коприва, 1 връзка листа от моркови, 2 - 3 червени моркова, 1 краставица, 2 - 3 с.л. смлян сусам, 1/2 вр. пресен копър, щипка хималайска сол, пресен чесън - резанец, 2 - 3 с.л. ябълков оцет, струйка зехтин ;
Най - напред смелете орехите в пасатора.Сусамът смелете в кафемелачката.В блендера от орехите и сусама пригответе мляко като добавите вода до желаната гъстота.Нарежете на много ситно зеленината, морковите - на малки кръгчета, краставицата - на тънки парченца.Нарежете и чесъна или го счукайте в гаванка.Аз използвах вид, който се реже с ножичка.Добавете всички останали продукти за овкусяване и тараторът е готов.
      Сервирайте веднага след приготвянето.
           Приятен  апетит !










Няма коментари:

Публикуване на коментар