КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 30 ноември 2015 г.

Салата от спанак, лапад, листа от репички, глухарче, магданоз / Salad of spinach, rhubarb, radish leaves, dandelion, parsley /



    Времето, въпреки ,че е студено позволява отглеждане на парникови растения.Имаме малък парник на село, в който засяваме спанак, лук, репички.Все още има глухарче и лапад.От тази зеленина направих вкусна и питателна сурова салата.
НЕОБПОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА  САЛАТАТА : 1 връзка репички с листата, 1 купа спанак, 1 вр. зелен лук, 3 - 4 листа млад лапад, 1 - 2 връзки листа от глухарче, 1/2 връзка магданоз, 10 - 12 маслини стафидаки, сок от 1 лимон, зехтин и щипка хималайска сол.
Измийте, почистете и нарежете на тънки ивички зеленината, поставете в купа.Измийте и нарежете репичките на филийки, добавете маслините и ситно нарязаният лук.Овкусете салатата с лимонов сок и зехтин.Разбъркайте и поднесете веднага.
            Приятен апетит !










6 коментара:

  1. Много ми хареса салатата, Ели! Свежа, зелена и вкусна! Приятна и ведра седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Теди,
    много вкусна салатка се получи.Все още може да се намери прясна зеленина.А тя, особено сега е много вкусна.Ние през есента засяваме и спанак, и репички, и лук и така до зимните студове имаме прясна зеленина за салати.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Хе, все едно не е зима, а пролет, благодатно време за твоите сурови зеленолистни, Ели.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      наистина тази година времето позволява все още да се берат от поляните някои зеленолистни.Коприва и глухарче все още има навсякъде и времето сега се позатопли.
      Поздрави !

      Изтриване
  4. Да, чудесно е, че на трапезата може по всяко време на годината да се сервират свежи зеленчуци. Чудесна е и салатката. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате,
      тази година времето позволява използване на зеленината почти до средата на декември.Чудесна салатка се получи.
      Поздрави !

      Изтриване