КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 8 ноември 2015 г.

Крем - супа от целина / Cream - soup of celery /


      Сезонът на прясната, вкусна , българска целина е в разгара си и моментът е подходящ за приготвяне както на сурови салати, така и на ястия с нейното участие.През почивните дни избрах голяма глава целина и приготвих от нея вкусна крем - супа.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА  СУПАТА :
1 голяма глава целина, 1 глава лук, 1 връзка копър, парче морков, орехово олио с няколко цели ореха, хималайска сол - на вкус, сок от 1 лимон.
      Нарежете измитата и почистена целина на едри парчета, поставете я в тенджера заедно с дръжките от копър, лука и моркова - също нарязани на едро и залейте с вода.Вадата трябва да покрива зеленчуците напълно и дори да е малко повече.Варете на умерен огън след завирането като добавите и солта.Зеленчуците трябва напълно да омекнат.
   Пасирайте зеленчуците заедно с част от водата като запазите само парче морков за украсата.Нарежете много ситно копъра и го добавете накрая заедно с малко орехово олио и сока от лимона.
    Украсих готовата крем - супа с лентички от морков и ядки орехи.
               Да ви е сладко !
















4 коментара:

  1. Освен че ще е много полезна,така поднесена,изглежда много апетитно!

    ОтговорИзтриване
  2. Деси,
    супите с целина стават прекрасни.Чудесен аромат има както прясната, така и варената целина.Супата придоби интересен аромат и от многото копър, който използвах.Но е много лека и вкусна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Много слънчева супичка! И много апетитно поднесена! Харесвам целината, както сурова, така и сготвена. Придава съвсем разлиен вкус на ястията! Ведра нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Теди,
    прекрасна супичка се получи.Целината наистина придава прекрасен вкус на всяко ястие.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване