КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 30 май 2016 г.

Картофено пюре с лобода, копър и зелен лук в два варианта / Mashed potatoes with salt bush, fennel and green onions in two versions /






     Най - бързо и лесно се приготвят предястията с картофено пюре.И понеже очаквайки гости голяма част от хората са любители на картофите направих картофаното пюре с добавка на листа от градинска лобода и сервирах в два варианта.
     НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА  ПЮРЕТО :
5 - 6 по - едри картофа
5 - 10 листа градинска лобода
2 - 3 стръка зелен лук
копър
сок от 1 лимон
хималайска сол на вкус
зехтин
   Сваряваме необелени картофите, обелваме и веднага пасираме.Аз използвах преса за картофи.Към тях добавяме предварително ситно нарязаните лобода / на тънки ивички /, зелен лук и копър / на много ситно /.Овкусяваме със зехтин, лимонов сок и сол.
Така приготвеното пюре разбъркваме и сервираме върху изпечени на грил - тиган тиквички или върху резени краставици и домати.Украсяваме по желание отгоре с домати и маслини.
   Тиквичките на грил - тиган печем без предварително осоляване.Леко потапяме всяка лента тиквичка в зехтин и печем от двете страни.
          Да ви е сладко !
























Няма коментари:

Публикуване на коментар