КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 14 декември 2016 г.

Кюфтета от кълнове на соя / Meatballs soy sprouts /



      Кълновете от соя са много вкусни, особено когато от тях се приготвят наденички, кюфтета , добавят се към салати или ястия.Мненията за соята са противоречиви - съществува информация, че соята е трудно смилаема и е алерген както и информация,че е много полезна особено за жените.Моето мнение е,че кълновете от нея са полезни, те са с променен състав, сухата соя е наистина трудно смилаема.Използвам кълновете винаги смлени и овкусени с подправки.Получава се една много вкусна, сурова смес.
   Най напред направете кълнове от соя като залеете с вода сухи измити добре зърна в количество по желание.Така престояват 12 часа, след това водата се отлива и на стайна температура за около 2 - 3 денонощия трябва да получим хубави кълнове.При нужда промиваме зърната през цедка сутрин и вечер.
Когато получим кълновете ги смиламе с машинка за мелене на месо или пасатор, овкусяваме с любими подправки, хималайска сол и струйка зехтин.Правим кюфтета от сместа и поднасяме със сезонни зеленчуци.
Аз обичам много сушен риган, майорана, салвия, машерка и чубрица.Но всеки може според своя вкус да подбере подправките за тези сурови кюфтета от кълновете на соята.
           Приятен апетит !




2 коментара:

  1. Чудесно предложение, Елена, харесах идеята с авокадото, салатите с кореноплодни - също...
    Всеки път предлагаш нещо ново и интересно,
    много неща ми се иска да опитам -
    благодаря, поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка,
      храненето с кълнове и сурова храна е много по - различно от храненето с готвена храна.Вкусът на човека трябва да се промени и тогава се усеща разликата.Този вкус обаче не се променя толкова бързо и лесно.Необходимо е време.Лично мен готвената храна не ме засища никак и не ми е чудно как хората вдигат килограми от хранене с много готвена, обработена храна.
      Поздрави !

      Изтриване