КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 29 ноември 2018 г.

Моркови и пащърнак - медена гарнитура / Carrots and parsnips - honeycomb /



          Тази гарнитура е приготвена по рецепта на известния в Америка готвач Джейми Дийн.Както казва Дийн това е една чудесна гарнитура - изглежда красиво, вкусна е, приготвя се лесно  и е много полезна.А аз бих добавила и евтина, чудесно предложение за вашето семейство , както и прекрасна идея при посрещане на гости.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

2 с.л. разтопено масло / зехтин или друга растителна мазнина по избор /
4 моркова
3 броя пащърнак
3/4 ч.ч. бульон / пилешки или зеленчуков /
5 с.л. мед
1 с.л. ситно нарязан магданоз
1 с.л. червен пипер
сол и прясно смлян черен пипер - на вкус

   Измийте хубаво с четка морковите и пащърнака и ги нарежете на кръгчета.Не ги белете ако кората е нежна и идеално чиста.В кората на кореноплодите се съдържат най - много витамини.Беля мориковите и пащърнака само ако тези зеленчуци имат повредена и завяхнала кора.
   Сложете маслото в тиган на средна температура.Когато маслото се разтопи напълно добавете морковите и пащърнака и запържете за около 3 минути, като бъркате непрекъснато.Изсипете бульона  и добавете 3 с.л. мед.Бъркайте докато се смесят добре.Сложете капак, намалете огъня и оставете да къкри 5 - 6 минути.Добавете подправките - магданоз, сол, черен и червен пипер.Увеличете температурата и оставете гарнитурата да се готви като често разбърквате.Когато морковите и пащърнака омекнат добавете останалите 2 с.л. мед.Разбъркайте и свалете от огъня.
               Приятен  апетит !










2 коментара:

  1. Отговори
    1. Веси,
      тази гарнитура е много лесна за приготвяне, евтина и много вкусна.Чудесна е за всички постещи.
      Поздрави и успешна нова седмица !

      Изтриване