Преди години доста често приготвях храна с добавка на соеви кубчета или соева кайма.Реших да добавя тези кубчета към яхния с есенни зеленчуци.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
100 грама соеви кубчета
1 литър зеленчуков бульон
1 ч.л. келтска сол
Зеленчуци :
1 патладжан
4 глави кромид лук
3 червени пиперки
1 зелена пиперка
1 голям морков
4 - 5 дръжки от българска целина
дръжки от 1 връзка магданоз
зехтин
11/5 вода
Почистете всички зеленчуци и ги нарежете - лука и моркова на ситни кубчета ; патладжана на едри кубчета ; пиперките на парченца ; целината и магданоза на ситно.
Зеленчуковият бульон, леко подсолен сложете да заври и пуснете кубчетата. Варете 15 минути докато удвоят обема си. Оставете да се охладят за 10 минути.
Задушете в зехтина всички зеленчуци с малко зеленчуков бульон.Добавете сол, соевите кубчета и долейте с вода. Варете на умерен огън докато всички продукти омекнат добре.
Сервирайте ястието топло или студено.
Да Ви е сладко !



Няма коментари:
Публикуване на коментар