tag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post5346811141436125384..comments2024-03-01T04:25:43.745-08:00Comments on Elena Dimitrova: Лятна салата с кълнове от киноа / Summer salad with quinoa sprouts /Elena Dimitrovahttp://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-76960070273369338852015-08-31T00:43:48.871-07:002015-08-31T00:43:48.871-07:00Веси,
готовите кълнове от различни растения обикно...Веси,<br />готовите кълнове от различни растения обикновено са по - скъпи.А домашното приготвяне е лесно и евтино.Киноата е скъпа, но когато се използват кълнове от нея от време на време в храненето , все пак се внася някакво разнообразие в организма.Не съм използвала киноа в ястие, трябва да опитам, когато намеря киноа на изгодна цена.<br />Веси,<br />живот и здраве да се видим и запознаем и на живо някой ден.Много ще се радвам.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-22605527731771011522015-08-29T08:08:41.293-07:002015-08-29T08:08:41.293-07:00Ели, много полезна ми беше информацията в коментар...Ели, много полезна ми беше информацията в коментара ти. <br />Иначе и аз не съм ползвала киноа, не зная как да я ползвам, не е традиционене продукт и не на последно място е скъпа, но ти ме провокираш да я опитам. Трябва да се наканя да пробвам и с някакви семена да направя кълнове, купувала съм готови и ми допадат.<br />Салатката звучи вкусно! Поздрави!<br />Жалко, че не мога да се присъединя към компанията ви в магазинчето във Варна:)veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-38129205899944756962015-08-26T03:30:09.729-07:002015-08-26T03:30:09.729-07:00Здравейте Нина,
радвам се, че посещавате блога ми ...Здравейте Нина,<br />радвам се, че посещавате блога ми и сте оставили коментар, за което сърдечно Ви благодаря.<br />Киноата трябва да е прясна, тогава много бързо покълва.Ако семената не са пресни можете да ги употребите и непокълнали, само накиснати.Пиша Ви това, за да ви кажа да не изхвърляте непокълналата киноа.Използвайте киноата само накисната за 4 - 6 часа във вода.<br />Ето стъпките при покълването на киноа / същото горе - долу важи и за други зърна / :<br />1.Залейте 1 ч.л сухи зрънца с вода, докато ги покрие за 4 - 6 часа.<br />2.Отлейте напълно водата, използвайте цедка за да не изпадат семенцата.Сложете семенцата в стъклен буркан или друг съд - на стайна температура, без да захлюпвате с капак.Може отгоре да се сложи тънка марля.Прикрепете я отгоре с ластик.<br />3.Правете промивка на киноата всяка сутрин с вода, през цедка.Водата трябва да се отцеди напълно.<br />4.За 2 дни ако семената са пресни трябва да получите кълнове.Още през първия ден се вижда дали има покълнали зрънца.Когато промивате зрънцата всеки ден с вода и добре я отцеждате те няма да миришат, могат да се използват дори непокълналите зрънца.Киноата е скъпа и не я захабявайте.<br />5.Не използвайте памук при покълването на различни семена или зърна.Така от влагата , съдържаща се в памука зрънцата бързо мухлясват, особено когато времето е топло.<br />6.На тъмно всички семена и зърна по - бързо покълват.<br /> Дано да съм ви описала подробно и ясно процеса на покълване и накисване и да се справите.Не е никак трудно, но има някои неща, които трябва да се знаят.<br /> Желая Ви успех ! Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-19445608306475828932015-08-26T03:15:39.376-07:002015-08-26T03:15:39.376-07:00Теди,
можеш да пробваш както кълнове, така и да я ...Теди,<br />можеш да пробваш както кълнове, така и да я включиш в някакво ястие.Кълновете са приятни на вкус.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-66678455952958454942015-08-26T03:14:09.879-07:002015-08-26T03:14:09.879-07:00Миленка,
суровата киноа е вкусна и леко мека.Така,...Миленка,<br />суровата киноа е вкусна и леко мека.Така,че лесно може да се усвоява при различни здравословни проблеми.Правя само кълнове от нея и не съм приготвяла някакво ястие с нея.Скъпичка е, но кълновете са вкусни и от време на време може да се включва в менюто.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-33721809875766728762015-08-26T02:23:08.721-07:002015-08-26T02:23:08.721-07:00Здравей Елена,
Пробвах да направя преди няколко с...Здравей Елена,<br /><br />Пробвах да направя преди няколко седмици кълнове от киноа, но след като ги измих и сложих върху навлажнен памук в стъкленица под похлупак дни наред нищо не се получаваше. Накрая зрънцата започнаха да миришат лошо и ги изхвърлих. Къде сгреших?Нинаnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-83202046091742594432015-08-26T02:12:37.328-07:002015-08-26T02:12:37.328-07:00Не съм опитвала киноа, но изглежда много апетитно!...Не съм опитвала киноа, но изглежда много апетитно! Прекрасна лятна салата! Усмихната сряда! Теодора Ангеловаhttps://www.blogger.com/profile/12916055607518507398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-67120037988794154802015-08-26T01:14:09.037-07:002015-08-26T01:14:09.037-07:00Не съм опитвала още киноа.....,не знам защо?!
Прек...Не съм опитвала още киноа.....,не знам защо?!<br />Прекрасна и по-различна доматена салата!Поздрави,Ели както винаги ми разрови любопитството:))))))Milena Poptolevahttps://www.blogger.com/profile/18266635413388785475noreply@blogger.com