tag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post3039181910428170348..comments2024-03-01T04:25:43.745-08:00Comments on Elena Dimitrova: Просо с листа от моркови и листа от червено цвекло / Millet leaves of carrots and beetroot leaves /Elena Dimitrovahttp://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-38499874302652960452015-10-11T23:03:06.821-07:002015-10-11T23:03:06.821-07:00Теди,
не съм забелязала листата от моркови да горч...Теди,<br />не съм забелязала листата от моркови да горчат.Но ако морковите са закупени от търг.мрежа не се знае с какво са торени.Аз ги използвам редовно, нямало е случай да горчат.А сушени са чудесни като добавка към шарена сол или подправка за готвене.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-27352098172183517392015-10-11T23:00:15.942-07:002015-10-11T23:00:15.942-07:00Веси,
научих се да използвам листата на морковите ...Веси,<br />научих се да използвам листата на морковите и сушени и пресни.Сушени листа си приготвям сама, стривам ги и ги добавям към шарената сол.Пресните листа използвам вместо магданоз в ястия.Но често поставям зелени листа от моркови и в зелените сосове и смутита.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-26696839623543950242015-10-11T22:57:22.263-07:002015-10-11T22:57:22.263-07:00Гери,
времето за варене на просото е в зависимост ...Гери,<br />времето за варене на просото е в зависимост от силата на огъня.Хубаво е да се вари на бавен огън.Вари се както ориза, обикновено около 20 минути са достатъчни.Да, меко е просото и много по - вкусно според мен и от ориза, и от булгура.<br />Гери,<br />повечето хора не са свикнали да консумират зеленина.А тя обикновено съдържа повече витамини.Това се отнася и за цвеклото, и за листата на морковите, които хората обикновено изхвърлят.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-63934677128030241012015-10-10T12:52:43.060-07:002015-10-10T12:52:43.060-07:00Ели, листата от моркови имат ли лека горчивина? Оп...Ели, листата от моркови имат ли лека горчивина? Опитвала съм веднъж, но от купени моркови, и ми горчаха. Аз знам, че твоите са домашни, и затова питам. Страхотно ястие ни предлагаш! Хубава неделя!Теодора Ангеловаhttps://www.blogger.com/profile/12916055607518507398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-1871982907234458242015-10-10T11:34:20.819-07:002015-10-10T11:34:20.819-07:00Ели, хапвала съм просо и ми допада. Тук непознато ...Ели, хапвала съм просо и ми допада. Тук непознато за мен са листата от морковите, които обикновено изхвърлям, а понякога са толкова красиви и буйни:) на село, в градината.veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-79293389204363192892015-10-10T09:50:55.581-07:002015-10-10T09:50:55.581-07:00Ели, много ме заинтригува! Колко време горе-долу с...Ели, много ме заинтригува! Колко време горе-долу се вари просото? Аз принципно много обичам булгур и си правех всякакви експерименти с него - най обичах с ябълки и орехи. Ама пусти зрънца... Имам малко проблеми със ставите на челюстта, та после така ме боли след хапване на булгур (сварен при това). Та въпросът ми е дали просото е по-мекичко?<br />Иначе салатката е чудесна! Пък и от теб знам, че листата на цвеклото са по-полезни от самата грудка (още не съм попадала, за да опитам). :)<br />Поздрави, Ели!Gergana Lazarovahttps://www.blogger.com/profile/01934127604380151766noreply@blogger.com