tag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post3098014875502033004..comments2024-03-01T04:25:43.745-08:00Comments on Elena Dimitrova: Сироп от плодчетата на бъзак / Syrup fruits of the bazak /Elena Dimitrovahttp://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-68139398143271545362016-11-25T04:41:09.761-08:002016-11-25T04:41:09.761-08:00Лемурия,
много е вкусен този сироп и е много полез...Лемурия,<br />много е вкусен този сироп и е много полезен през цялата зима да се приема.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-37530770741484520052016-11-25T01:21:51.511-08:002016-11-25T01:21:51.511-08:00Много благодаря за рецептата! Много благодаря за рецептата! Lemuriahttps://www.blogger.com/profile/12572034019592729729noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-70947318576282402052015-09-07T00:37:10.516-07:002015-09-07T00:37:10.516-07:00Има различни наименования на това растение в разли...Има различни наименования на това растение в различните краища на страната.По нашият край използваме растението, което е като храст за приготвяне на този сироп, т.е. тревистото растение, което образува чепки от черни на цвят плодчета.А дървото, от което берем цвят през пролетния сезон наричаме свирчовина.Но в България това растение има различни имена.Важно е да се знае,че тревистото растение се използва за направата на сироп.И плодчетата трябва да са добре узрели, премахват се зелените, повредените, недобре узрелите и презрелите.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-12382259598417221202015-09-06T03:37:54.552-07:002015-09-06T03:37:54.552-07:00Петър Димков пише за черен бъз, не бъзак.Петър Димков пише за черен бъз, не бъзак.Anonymousnoreply@blogger.com