tag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post3101872428500194703..comments2024-03-01T04:25:43.745-08:00Comments on Elena Dimitrova: За люцерната и кълновете от нея / For alfalfa sprouts and it /Elena Dimitrovahttp://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-78093249621550468242015-03-22T14:23:42.218-07:002015-03-22T14:23:42.218-07:00Благодаря за отгоора!Благодаря за отгоора!Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-53881228571270325402015-03-19T07:28:38.780-07:002015-03-19T07:28:38.780-07:00Жани,
люцерната се яде цялостно.Семката и целия по...Жани,<br />люцерната се яде цялостно.Семката и целия поник.Не се отделят.Режат се или се поставят целите поници в салата, а за супа или смути могат да се смелят.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-49282062721281862382015-03-19T06:21:51.378-07:002015-03-19T06:21:51.378-07:00Елена всичко ли се яде или се маха корена с люспат...Елена всичко ли се яде или се маха корена с люспата от семката, постригват се ножица ли, как става това?Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-6299214207266154102015-03-18T23:21:41.188-07:002015-03-18T23:21:41.188-07:00Жани,
специално за люцерната, всичко се яде, цялат...Жани,<br />специално за люцерната, всичко се яде, цялата поница.Дължината на произведените поници от люцерна може да бъде различна, в зависимост от желанието на всеки.От люцерната аз правя винаги само поници, т.е. дълги израстъци, защото самите семена са много ситнички.Използвам поника, когато се образуват малки зелени листенца./ както е показано на първата снимка /<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-1865969814215408342015-03-18T13:34:59.860-07:002015-03-18T13:34:59.860-07:00Вероятно и тук ще се продават в био-магазините, не...Вероятно и тук ще се продават в био-магазините, не бях се сещала. <br />Още една питанка: Всичко ли се яде или се маха корена с люспата от семката и как става това?. Изобщо колоко сантиметра трябва да станат стеблата за да се смятат за готови?Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-9507571169064828232015-03-18T00:09:37.622-07:002015-03-18T00:09:37.622-07:00Здравей Жани,
преди години купувах семена от хорат...Здравей Жани,<br />преди години купувах семена от хората по селата, които продават люцерна за семе, необработена с препарати.Но производителя на такова семе трябва да е сигурен.Понякога производителите смесват старо и ново семе.Така една част от семената покълват , а други - не.Тези непокълнали семена изпускат лигава течност и всички семена трябва да се изхвърлят.<br />Днес купувам семена от люцерна за кълнове, които в България се продават във всички магазини за диетични храни.Но търсенето е много голямо и бързо се изчерпват.Затова винаги купувам по 10 -15 пакетчета и ги използвам цяла година.<br />Не знам дали в Гърция такива семена могат да се намерят в магазините за диетични храни.Но тук ги има със сигурност и можеш да си поръчаш дори и по Интернет.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-90367299907731299742015-03-17T05:35:30.559-07:002015-03-17T05:35:30.559-07:00Сега разбрах, а семена от люцерна от къде купуваш?...Сега разбрах, а семена от люцерна от къде купуваш? <br />Тук се продават в магазин за агрокултури, от където се купуват семена за салата, репички, моркови и хербициди, но мисля че там семената от люцерна са обработени с препарати.Жаниhttps://www.blogger.com/profile/04502035627744501710noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-12261415504676833132015-03-17T00:05:30.543-07:002015-03-17T00:05:30.543-07:00Здравей Жани,
покълването в буркан става по следни...Здравей Жани,<br />покълването в буркан става по следния начин : <br />1 с.л. сухи семена се слагат в буркана и се заливат с вода - водата трябва да покрива напълно семената.Престояват така 12 часа / вечер ги заливам, сутрин отливам водата /.На гърлото на буркана се поставя марля / двойна /, която се закрепя с ластик.Сутрин обръщам буркана с дъното нагоре за да изтече всичката вода през марлята.Оставям така семената на стайна температура.На следващия ден пак промивам семената / изплаквам ги с вода / - наливам вода в буркана и веднага я отливам, обръщайки буркана ,за да изтече всичката вода.Така правя цяла седмица - сутрин или вечер промивам семената с вода докато получа млади и крехки поници.Когато времето през лятото е много топло винаги правя промивка на семената с вода два пъти дневно / сутрин и вечер.Много са витаминозни като добавка към различни салати или супи.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-45658814155534768352015-03-16T08:24:05.790-07:002015-03-16T08:24:05.790-07:00Как става покълването с буркан? Захлупват се с бур...Как става покълването с буркан? Захлупват се с буркана ли? Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.com