tag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post6825393578458363913..comments2024-03-01T04:25:43.745-08:00Comments on Elena Dimitrova: Суров плодов крем от кокос, ябълки, банани и манго / Raw fruit cream of coconut, apples, bananas and mangoes /Elena Dimitrovahttp://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-16494831776116345022015-03-24T23:04:40.003-07:002015-03-24T23:04:40.003-07:00Дианка,
стига човек да привикне към натуралната хр...Дианка,<br />стига човек да привикне към натуралната храна може да измисли най - различни комбинации за приготвяне на плодов крем.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-28113014473892262502015-03-24T12:08:04.841-07:002015-03-24T12:08:04.841-07:00Много ароматно, вкусно и ефектно предложение, Елен...Много ароматно, вкусно и ефектно предложение, Елена,<br />и да, определено по мой вкус - благодаря ти!<br />Сърдечни поздрави и хубаво утре!di_anihttps://www.blogger.com/profile/01295904706090464213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-25420448225169120682015-03-24T01:45:02.028-07:002015-03-24T01:45:02.028-07:00Мъхче,
в началото, особено когато човек не е свикн...Мъхче,<br />в началото, особено когато човек не е свикнал наистина изпитва глад.Но ако редовно дава повече превес на суровото пред топлинно обработеното организма започва да изисква повече сурова, а не готвена храна.Всичко е въпрос на навици, но те при животните са запазени напълно за разлика от човека, който от малък се захранва повече с готвена храна.На първо време е добре да се включат кълновете от елда и слънчоглед в салати.А после се включват постепенно и други кълнове.<br />Поздрави и лека седмица !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-64119271150148835382015-03-24T01:39:49.279-07:002015-03-24T01:39:49.279-07:00Кремът става вкусен, не толкова сладък Кате.Можеш ...Кремът става вкусен, не толкова сладък Кате.Можеш да го пробваш, ще останеш със сигурност доволна.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-63216459395962049472015-03-24T01:35:07.591-07:002015-03-24T01:35:07.591-07:00Веси ,
кремът е много вкусен, но все пак човек тря...Веси ,<br />кремът е много вкусен, но все пак човек трябва да свикне с този вкус, защото бялата захар все пак има друг вкус в сравнение с плодовата захар.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-3187694263681551722015-03-24T00:50:40.374-07:002015-03-24T00:50:40.374-07:00Зачетох се в коментарите, стана ми интересно, защо...Зачетох се в коментарите, стана ми интересно, защото искам да опитам да ям сурова храна известно време, но гладът е по-силен от мен. хубави съвети си дала.<br />А кремът е толкова чудесен, че мисля може да уталожи гладът ми за сладкиши.Хубав ден!Мъхhttps://www.blogger.com/profile/04199840294948100651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-43443093429693949292015-03-23T23:30:56.883-07:002015-03-23T23:30:56.883-07:00Абсолютна убедена съм, че е много полезен, вкусен ...Абсолютна убедена съм, че е много полезен, вкусен и неустоим! Бих си взела две купички! :) Поздрави!Екатеринаhttps://www.blogger.com/profile/12680327019785266455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-91439840681230808602015-03-23T23:18:51.452-07:002015-03-23T23:18:51.452-07:00Жани,
за кълнове се използва само зелената, а не ...Жани, <br />за кълнове се използва само зелената, а не кафявата елда, която е обработена - премахната е външната люспа и е бланширана.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-72736353247822091692015-03-23T23:05:05.477-07:002015-03-23T23:05:05.477-07:00Жани,
аз също от магазин за биопродукти съм купува...Жани,<br />аз също от магазин за биопродукти съм купувала некачествени семена.Елдата ако има половинки семена т.е. не всички семена са цели може да се разложи т.е. тези половинки изпускат лигава течност.Изхода е семената на елдата да се накисват за кратко - 2 часа във вода.А промиването на елдата да става веднъж на 2 - 3 дни или като позасъхнат семената.<br />За ечемика - много рядко в биомагазините намирам ечемик да покълва.Вземам си от село пресен, но той не е белен и правя само поници.От самата поница използвам само зелената част за сокове, а зърното изхвърлям, защото не е белено и твърдата обвивка е запазена.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-84084118108297045652015-03-23T13:26:24.408-07:002015-03-23T13:26:24.408-07:00Звучи вкусно!Звучи вкусно!veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-36066536137998580992015-03-23T10:24:04.425-07:002015-03-23T10:24:04.425-07:00Сложих преди 4-5 дни семена от елда и ечемик за къ...Сложих преди 4-5 дни семена от елда и ечемик за кълнове в буркани, с марля, премиване с вода и т.н. въпреки това днес като ги преточвах ми замирисаха на гнили, провал....като стиснах 2-3 семена от елда бяха се разложили, ечемика също не го виждам да покълва, от магазин за био продукти ги бях купула.Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-3950283115219078552015-03-23T07:25:06.844-07:002015-03-23T07:25:06.844-07:00Жани,
не съм пробвала с кокосови стърготини.Не зна...Жани,<br />не съм пробвала с кокосови стърготини.Не знам как ги произвеждат, сигурно ги сушат и ако се добави вода ще стане кокосово мляко.При приготвяне на крема можеш да импровизираш, да направиш мляко от ядки + кокосови стърготини и да украсиш крема с ядки.<br />Аз имам проблеми със стомаха и през пролетта винаги се стремя да изключвам употребата на цели ядки.Затова не направих украса.<br />Относно суровата храна - да наистина, когато човек не е свикнал е трудничко.Трябва да се включват много кълнове в салати или под форма на сурови хлебчета, пици от кълнове и тогава няма никакъв глад.Дори с по - малко храна ще се заситиш, защото е сурова със запазени витамини, ензими и ферменти.Започва се най напред с житни, а после с бобови кълнове - 1 с.л. сухи семена се покълват.Трябва да свикне организма с натуралната храна.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-61243754248787087692015-03-23T06:46:36.132-07:002015-03-23T06:46:36.132-07:00Любопитна съм да го опитам. Един въпрос: Може ли д...Любопитна съм да го опитам. Един въпрос: Може ли да използва вместо пресен кокосов орех- кокосови стърготини+вода? Изобщо кокосовите стъготини имат ли някаква хранителна стойност или са само баластра? <br />Може ли да се гарнира с ядки (орехи, шам фъстък...такива) ?<br /><br /><br />От 3 дни съм на суровиядство и малко трудно удържам фронта, като се налага да готвя на останалите двама члена класическа кухня. Сутрини на обед удържам, обаче от следобеда нататък ме напада един глад за неподходящи неща! Онзи ден като снимах бисквитите мечоци и като ги напече слънцето и леко се разтопи шоколада, падна ми пердето и излапах 5-6, без да мога да ударя спирачка и като ми стане едно хубаво на душата....Но това е единичен случай. Поздрави!Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.com