tag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post7454486640229017933..comments2024-03-01T04:25:43.745-08:00Comments on Elena Dimitrova: Салата от суров артишок, моркови и краставица / Salad of raw artichokes, carrots and cucumber /Elena Dimitrovahttp://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-35104244615169995242018-03-13T23:28:42.923-07:002018-03-13T23:28:42.923-07:00Здравейте Анонимен,
листата се почистват и не се к...Здравейте Анонимен,<br />листата се почистват и не се консумират.Консумира се вътрешната бяла по - твърда част след като се почистят листата и мъха, който се намира вътре.Вътрешната бяла част може да се ползва и за сок, но задължително добавете и лимонов сок, защото сокът много бързо ще се окислява от въздуха.<br />Поздрави и лека и спорна нова седмица !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-12311561295142739772018-03-13T02:45:42.278-07:002018-03-13T02:45:42.278-07:00Може ли от листенцата сок да се направи и да се пи...Може ли от листенцата сок да се направи и да се пие по малко кой ще си играе салата да прави<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-63696727366588871762015-03-23T23:08:54.921-07:002015-03-23T23:08:54.921-07:00И на мен като че ли ми хареса повече дивия, бяха е...И на мен като че ли ми хареса повече дивия, бяха едни много ароматни артишоци, разнасяше се силен аромат когато цъфнаха.Но ние не знаехме как да ги използваме и ги направихме на сироп.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-72557302734299356572015-03-23T10:31:42.239-07:002015-03-23T10:31:42.239-07:00Всъщност дивият артишок (ангинара) е с дребни глав...Всъщност дивият артишок (ангинара) е с дребни главички и много бодлив! От него са култивирани днешните сортове.Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-32462381327304539232015-03-23T10:29:19.332-07:002015-03-23T10:29:19.332-07:00Не е естествено агинарата (артишока) да няма бодли...Не е естествено агинарата (артишока) да няма бодли. точно този, който си сяла първата година е истинския и ако ще сееш пак да посееш него. Той е с по-добри вкусови качества. Този без бодлите е хибрид, (аз за мен си разбирам ГМО). <br />Поздрави!Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-8282596173502296642015-03-23T07:14:36.109-07:002015-03-23T07:14:36.109-07:00Жани,
аз имах в градината си, но не беше от този с...Жани,<br />аз имах в градината си, но не беше от този сорт.Бяха едни много големи растения - до метър и повече и имаха бодли.Но тук в България се продава по търговските вериги само този сорт.Този с бодлите, който посях даде артишоци още първата година.А този на снимката явно е нискостеблен сорт.Миналата година посях, но беше нисък, с по малки листа и не образува артишоци.Може би е двугодишен.Аз съм голям почитател на гръцката кухня и считам, че тя е много здравословна.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1214551510017361695.post-63745661563163506832015-03-23T06:53:36.823-07:002015-03-23T06:53:36.823-07:00Елена, тук на пазара сега колкото искаш! Този, на ...Елена, тук на пазара сега колкото искаш! Този, на снимката е култивирания сорт, без бодли. Тук се сее като култура в дворовете и се сее сорта, който е с бодли. Готви се на яхния, с грах, морков, картоф и се застройва с лимон и яйце.<br />Понеже съм на вълна суровоядство, ще го опитам как е суров в салата. <br />Поздрав!Жаниhttps://www.blogger.com/profile/06823866596704699474noreply@blogger.com