КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 12 юни 2025 г.

Задушени гъби с аспержи и зелен чесън / Sautéed mushrooms with asparagus and green garlic /

 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

300 бейби печурки

2 стръка зелен чесън

1 връзка / 10 - 12 / зелени аспержи

1 каф. лъжичка сол

1 ч.ч. вода

струйка зехтин

пресен копър

   Почистете внимателно гъбите и леко и бързо ги измийте под течаща вода.Аспержите почистете от долната , твърда част.Измийте и нарежете на парчета.Ситно нарежете копъра и зеления чесън.

      Във вряща подсолена вода пуснете гъбите и ги варете до редуциране на течността.Добавете зехтина и аспержите както и чесъна и варете още 3 - 5 минути.

          Сервирайте гарнитурата поръсена с пресен копър и да Ви е сладко !

     







Няма коментари:

Публикуване на коментар