КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 18 май 2025 г.

Печени гъби Портобело с черен императорски ориз и салата от броколи, глухарче, маслини и аспержи / Baked Portobello mushrooms with black imperial rice and a salad of broccoli, dandelion, olives, and asparagus /

 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

600 грама гъби Портобело

1 ч.ч. черен императорски ориз

2 ч.ч. вряща вода

1 малка глава броколи

4 - 5 аспержи

7 - 8 маслини Стафиди

сол

зехтин

сок от 1 лимон

маслини стафиди

пресни стръкчета мащерка

   Във врящата вода изсипете ориза без да го измивате.Варете на тих огън до поемане на водата.Малко преди да е готов изключете огъня.Сложете кърпа или сгънати салфетки върху тенджерата и захлюпете с капак.Трябва ориза да поеме водата без да се овлажни от парата.

     Гъбите почистете със салфетка и намажете със зехтин.Посолете леко.Печете върху хартия за печене до готовност на 200 градуса. 

     Бланширайте предварително почистените броколи и аспержи.Броколите измийте и разделете на розички.Нарежете и стъблото на слайсове.Бланширайте 5 минути във вряща вода.

    Аспержите измийте и отчупете долната твърда част.Нарежете на парченца и бланширайте във вряща вода 3 минути.

    Нарежете листата на глухарчета на лентички.

    Смесете глухарче, маслини, аспержи, броколи, сол, зехтин, лимонов сок.Разбъркайте.

    В плато сервирайте ориза със стръкчета мащерка, гъбите и салатата с броколи, аспержи и глухарче.

     Приятен апетит !






Няма коментари:

Публикуване на коментар