НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
600 грама гъби Портобело
1 ч.ч. черен императорски ориз
2 ч.ч. вряща вода
1 малка глава броколи
4 - 5 аспержи
7 - 8 маслини Стафиди
сол
зехтин
сок от 1 лимон
маслини стафиди
пресни стръкчета мащерка
Във врящата вода изсипете ориза без да го измивате.Варете на тих огън до поемане на водата.Малко преди да е готов изключете огъня.Сложете кърпа или сгънати салфетки върху тенджерата и захлюпете с капак.Трябва ориза да поеме водата без да се овлажни от парата.
Гъбите почистете със салфетка и намажете със зехтин.Посолете леко.Печете върху хартия за печене до готовност на 200 градуса.
Бланширайте предварително почистените броколи и аспержи.Броколите измийте и разделете на розички.Нарежете и стъблото на слайсове.Бланширайте 5 минути във вряща вода.
Аспержите измийте и отчупете долната твърда част.Нарежете на парченца и бланширайте във вряща вода 3 минути.
Нарежете листата на глухарчета на лентички.
Смесете глухарче, маслини, аспержи, броколи, сол, зехтин, лимонов сок.Разбъркайте.
В плато сервирайте ориза със стръкчета мащерка, гъбите и салатата с броколи, аспержи и глухарче.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар