КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 16 май 2025 г.

Нахут с манголд / Chickpeas with Swiss chard /

 


НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1/2 глава червен лук

1 - 2 моркова

350 грама суров нахут

5 - 6 листа манголд

2 литра вода

струйка зехтин

сок от 1 лимон

сол на вкус


     Измийте и накиснете нахута във вода за 12 часа.Отново измийте хубаво, залейте с 2 литра вода и кипнете.Оберете пяната на няколко пъти, добавете лука и моркова и отново кипнете. Варете в тенджера под налягане 40 - 50 минути на умерен огън.Времето за варене се засича след като вентила започне да изпуска пара.

          След като нахута е вече готов добавете солта, лимоновия сок, нарязания на ивички манголд и зехтина. Варете още 5 минути и снемете от огъня.

        Сервирайте ястието леко топло или охладено.Да Ви е сладко !






Няма коментари:

Публикуване на коментар