НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1/2 глава червен лук
1 - 2 моркова
350 грама суров нахут
5 - 6 листа манголд
2 литра вода
струйка зехтин
сок от 1 лимон
сол на вкус
Измийте и накиснете нахута във вода за 12 часа.Отново измийте хубаво, залейте с 2 литра вода и кипнете.Оберете пяната на няколко пъти, добавете лука и моркова и отново кипнете. Варете в тенджера под налягане 40 - 50 минути на умерен огън.Времето за варене се засича след като вентила започне да изпуска пара.
След като нахута е вече готов добавете солта, лимоновия сок, нарязания на ивички манголд и зехтина. Варете още 5 минути и снемете от огъня.
Сервирайте ястието леко топло или охладено.Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар