КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 13 май 2019 г.

Лесна торта от ориз с авокадо и варено яйце / Easy cake of avocado rice and boiled egg /




     Тази много лесна за приготвяне торта може да се използва от всички, които имат проблеми със стомаха и червата през пролетно - летния и есенния сезон.Тортата е подходяща също така да се поднесе като гарнитура към различни ястия изискващи варен ориз - риба, печени зеленчуци, сирена или месо.За приготвянето съм използвала ориз за суши, защото този вид ориз е по - лесен за моделиране.За украса можете да използвате различни продукти - аз гарнирах с резени авокадо и верено яйце.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

ориз за суши - 500 гр.
вода
1 яйце
1 авокадо
сок от 1 лимон за ориза и още 1/2 лимон за авокадото
зехтин или краве масло - 1/2 ч.ч . зехтин или 150 гр. краве масло
1 щипка хималайска сол

    Най - напред сварете яйцето като го поставите във вряща вода и верите 10 минути.Извадете след това и веднага залейте със студена вода няколко пъти за да го обелите по - лесно.
    Оризът поставете в съд и го измерете така,че на една част ориз да използвате 21/2 части вода.Измийте хубаво ориза в няколко води и го отцедете в цедка.
  Загрейте подготвеното количество вода до завиране и изсипете ориза.Варете на тих огън докато ориза омекне напълно и цялото количество вода се поеме.Добавете към още топлия ориз сока от лимона и маслото или зехтина Разбъркайте хубаво и насипете във форма.Оставете така докато ориза леко изстине.След това обърнете в поднос.
   Обелете авокадото, нарежете на резени и веднага ги топнете в сока от 1/2 лимон.Обелете и яйцето и нарежете на резени.Украсете тортата с тези продукти и да Ви е сладко .
         Приятен апетит !








2 коментара:

  1. Ели, за пореден път се удивлявам на интересните ти рецепти. Какви хрумки само. Ето и тази торта сега. Поздравявам те за креативността.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате,
      тази торта е много лесна и бърза за приготвяне.Чудесно предложение за заети домакини.
      Поздрави сърдечни !

      Изтриване