КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 9 декември 2020 г.

Супа от канадска леща / Canadian lentil soup /

  


        Канадската леща е по - дребна, с малко по - различни на външен вид зърна, но също много вкусна.Подходяща е за приготвяне на супи, яхнии, хумос както и на блатове за пици или рула.Приготвих от нея вкусна зимна яхния с кореноплоди - лесно и много вкусно.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 купичка канадска леща

2 малки глави червен лук

1 голям морков

1 червена пиперка

парче корен целина

олио

сол - 1/2 с.л.

по 1 с.л. червен пипер и чубрица

2 литра вода

За сервиране :

счукан чесън с ябълков оцет

   Нарежете всички зеленчуци на ситно и заедно с почистената и измита леща ги поставете в тенджера.Залейте с вода и струйка мазнина и варете на умерен до тих огън до пълно омекване на продуктите.Когато всички продукти са напълно омекнали добавете солта и поподправките и варете още 15 минути.

Сервирайте лещата топла или студена с добавка на счукан чесън и оцет и да Ви е сладко !















Няма коментари:

Публикуване на коментар