КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 21 октомври 2021 г.

Лека сезонна салата с печени пиперки, листа от иглика и домати / Light seasonal salad with roasted peppers, primrose leaves and tomatoes /

 



    Тази сезонна салата направих с налични зеленчуци и листа от иглика и шивес, които имам засяти в саксии.Все още времето не е толкова студено и има коприва, слез, иглика, камшик и синя жлъчка.Пиперки можем да отглеждаме цяла година стига времето да е топло.Постоянен завръз има точно сега ако все още не сте изкоренили корените и почистили градината.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

8 - 10 печени пиперки капия, червени и зелени

2 - 3 домата

1 връзка шивес

1 шепа листа от иглика

зехтин 2 - 3 с.л.

сок от 1/2 лимон

сол / хималайска или морска по желание 

   Изпечете и обелете пиперките.Почистете семето и нарежете на ивички или парченца.На ивички нарежете и листата от иглика.Използвайте шивес, пресен зелен лук, червен лук или праз.Нарежете на ситно.Доматите почистете и нарежете на парчета.

  Смесете всички зеленчуци в купа, овкусете с дресинга и разбъркайте добре.

          Поднесете веднага и да Ви е сладко !












4 коментара:

  1. Много добре изглежда салатката, Ели. Не знаех, че листата от иглика могат да се хапват така. Благодаря ти за споделянето!

    ОтговорИзтриване
  2. Или,
    игликата е много полезно растение цялостно т.е. с корените.Сега игликата има нови, пресни листа подходящи за салати.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Пак нещо интересно - с тази иглика...

    ОтговорИзтриване
  4. Веси,
    Имаше на село съвсем пресни, млади и крехки листа.Реших да ги включа в тази салата.Много вкусна се получи.
    Поздрави и лека и спорна седмица !

    ОтговорИзтриване