КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 3 февруари 2022 г.

Предястие с тиквички и козе сирене / Appetizer with zucchini and goat cheese /

   






      Тиквичките са лека и вкусна храна.Не са в момента в сезона си, но затова пък са сравнително на приемливи цени.От тях приготвям пюре, включвам ги като добавка при варене на бобови култури, пека ги във фурната или на грил - тиган.

  Това предястие се приготвя лесно, бързо и е много вкусно и красиво.Бихте могли да добавите или да изключите някои от продуктите.В зависимост от това, с което разполагате можете да направите индивидуални порции.Ето и моето предложение :

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

120 грама козе сирене с благородна плесен

5 малки тиквички

1 краставица сорт корнишон

2 малки домата

зехтин 

маслини / зелени маслини с краставичка /

1/2 връзка копър


     Почистете тиквичките като отрежете двата края без да ги белите.Всяка тиквичка нарежете на ленти по дължина и изпечете на грил тиган или скара от двете страни.Пека тиквичките без добавка на сол.Само намазвам повърхността за печене с мазнина.По желание леко може да напръскате тиквичките със соев сос.

   Нарежете домата и краставицата на кръгчета / предварително добре измити и почистени /.Козето сирене също нарежете на кръгчета.Копърът нарежете на ситно.

   Върху всяка лента от тиквичка подреждайте кръгчета краставица, 1/2 кръгче козе сирене и 1/2 кръгче домат.Поръсете с копър, украсете с маслини и полейте струйка зехтин.

            Приятен апетит !

































Няма коментари:

Публикуване на коментар