Салата от коприва с киселец, зелена салата, врабчови чревца и домати |
Салата от коприва с кореноплодни зеленчуци и домати |
Салата от коприва, зелена салата, киселец, черен оман, чесън и домати |
САЛАТА ОТ КОПРИВА С КИСЕЛЕЦ, ЗЕЛАНА САЛАТА, ВРАБЧОВИ ЧРЕВЦА И ДОМАТИ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 малка купа прясна коприва
1 шепа прясна звездица / врабчови чревца /
2 шепи пресен див киселец
5 - 6 листа зелена салата
2 домата
5 - 6 с.л. зехтин
сок от 1 лимон или 2 с.л. ябълков оцет
Почистете зеленината , измийте я хубаво под течаща вода и нарежете на ситно копривата и врабчовите чревца.Киселецът и зелената салатка нарежете на ивички или накъсайте с ръце.Добавете нарязаните на парчета домати, овкусете със зехтин и лимонов сок или оцет и хубаво разбъркайте.
Поднесете салатата веднага след приготвянето.Да Ви е сладко !
Листа от див киселец |
САЛАТА ОТ КОПРИВА С КОРЕНОПЛОДНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ И ДОМАТИ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
2 корена магданоз
1 корен пащърнак
парче корен целина
1 купа прясна коприва
2 домата
5 - 6 с.л. зехтин
сок от 1 лимон или 2 с.л. ябълков оцет
Измийте и хубаво почистете кореноплодните зеленчуци.Нарежете ги на ситни кубчета.Почистете и хубаво измийте суровата коприва и я нарежете на ситно.Доматите нарежете на парченца.
Смесете всички продукти за салатата в голяма купа, овкусете със зехтин и лимонов сок и хубаво разбъркайте.
Приятен апетит !
Корени от магданоз, пащърнак и целина |
САЛАТА ОТ КОПРИВА, КИСЕЛЕЦ, ЗЕЛЕНА САЛАТА, ЧЕРЕН ОМАН , ЧЕСЪН И ДОМАТИ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
2 - 3 шепи прясна коприва
1 шепа листа от див киселец и черен оман
5 - 6 листа зелена салата
5 - 6 склидки чесън
2 домата
1 червена пиперка
1 червена пиперка
5 - 6 с.л. зехтин
сок от 1 лимон или 2 с.л. ябълков оцет
ЗА ДЕКОРАЦИЯ : 1 малък домат
Почистете и измийте хубаво зеленината.Нарежете копривата на ситно, листата от киселец, черен оман и зелената салатка - на ивички.Обелете като ябълка доматът за декорация, а вътрешната част нарежете на кубчета заедно с другите два домата предвидени за салатата и пиперката.Ситно нарежете и склидките чесън.Овкусете всички продукти със зехтин и лимонов сок и хубаво разбъркайте.
Поднесете салатата веднага след приготвянето и хубаво разбъркайте. Да Ви е сладко !
Листа от див киселец и черен оман |
Черния оман става ли за ядене?
ОтговорИзтриванеЗдравейте Соня,
ОтговорИзтриванеда, става за ядене черния оман, но в малки количества.
Поздрави !