КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 9 август 2022 г.

Печени тиквички и патладжани с тученица, сушени домати и зелен лук / Roasted zucchini and aubergines with tunica, dried tomatoes and green onions /

 


        Тези тиквички и патладжани отново направих печени на фурна, но този път ги нарязах на по - тънки кръгчета - 1.5 см. дебелина.Гарнирах с пресен лук, тученица и сушени домати.Получи се вкусна гарнитура .Може да се поднесе със сирене, риба, месо или с каквото Вие желаете и Ви харесва.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

3 - 4 патладжана в различни цветове

3 - 4 тиквички в различни цветове

олио или зехтин

За гарниране : 6 - 7 сушени доматчета, 5 - 6 стръка тученица, 1 - 2 зелени лука / само бялата част с мустачките /

      Измийте и почистете от дръжките патладжаните и тиквичките.Всеки зеленчук нарежете на кръгчета с дебелина 1.5 см.Подредете в тава с хартия за печене, предварително намазана с мазнина.

Печете на 180 - 200 градуса до готовност.При нужда обърнете.Печенето става бързо - за 15 минути са готови.

     Изстиналите патладжани и тиквички подредете в плато, отгоре гарнирайте със ситно нарязана тученица, зелен лук и сушени домати .

                      Да Ви е сладко !










Няма коментари:

Публикуване на коментар