КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 23 май 2024 г.

Сармички с киноа и листа от лобода / armies with quinoa and lobster leaves /

 


    Листата от лобода са много нежни и крехки.В тази рецепта използвах сварена киноа, добавих малко моркови и зелени подправки, зелен лук.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

едри листа от лобода

120 грама бяла сурова киноа

1 литър вода

1 равна с.л. хималайска сол

1 малък морков

1 - 2 стръка зелен лук

1 връзка магданоз

5 - 6 стръка копър

1 кафена чашка зехтин

   Измийте и нарежете зеленчуците.Копърът и магданозът на ситно, моркова на кубчета, зеления лук на ситно.

   В тенджера с вряща вода поставете измитата киноа, моркова и солта.Варете на тих огън до поемане на течността.Леко охладете и добавете зеления лук, копъра и магданоза.

   С тази плънка свийте сармички с листата от лобода.Подредете сармите в тенджера с дебело дъно, поставете 2 едри листа за да не загорят сармичките.Аз направих големи сарми.Листата ми бяха огромни.След дъждовете всяка зеленина е прекрасна.

    Подредете сармичките на 1 или 2 реда, покрийте отгоре с листа и изсипете зехтина.Добавете 50 мл. вода за задушаване от парата.Листата ще омекнат бързо.Варете 10 - 15 минути на тих огън.

    Сервират се леко топли или студени с лимонов сок.Може да се гарнират с кисело мляко или сос от счукан чесън и оцет.

         Приятен апетит !








Няма коментари:

Публикуване на коментар