КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 5 октомври 2014 г.

Паста от коприва с орехови ядки и чесън / Nettle pasta with walnuts and garlic /



   Тази паста е много вкусна, когато се приготви с млади стръкчета коприва.Копривата през есента е подходяща както за приготвяне на ястия, така и за подготовка на корените и за сушене.Отвара от коприва може да се добавя към ваната или с нея да се измива косата.
  Количеството на продуктите е произволно, в зависимост от броя на порциите.Съотношението между копривата, орехите и чесъна зависи от личните предпочитания на всеки.
Измийте и нарежете копривата в пасатор или кухненски робот.Счукайте чесъна с щипка сол в дървена гаванка.Добавете смлените орехи и пасирайте до получаване на гъста паста.Прибавете копривата, по 2 - 3 с.л. зехтин и ябълков оцет.Счукайте всичко отново до получаването на гладка, хомогенна паста.По желание може да оставите чесъна и орехите малко по - едро счукани, за да се усещат по - осезаемо.
 Консумирайте самостоятелно, като добавка към салати, намазана върху филийка хляб / за тези, които не са пълни суровоядци /.Пастата е подходяща за диабетици.
  Приятен  апетит !















Няма коментари:

Публикуване на коментар