КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 24 октомври 2014 г.

Зеленината е вашето лекарство - сок от зелени стръкове на пшеница / Green is your medicine - juice of green stalks of wheat /

   Зеленината има терапевтично действие, следователно и лечебно.Въпреки, че плодовете са най - добре адаптираната за човешкото храносмилане храна, включвайки защитни храни като кълнове, плевели и треви, ние свеждаме до минимум разрушителния ефект на замърсяването в градската среда.
Сокът от зелени стръкове лекува съединителната тъкан, хлорофилът увеличава производството на хемоглобин.Сокът от зелените стръкове на пшеницата има много добро въздействие върху всички хронични болести.Сокът от зелените стръкове на пшеница и диня, който се приема като отделно хранене спомага за преодоляването на ревматизъм, рак, левкемия, диабет, алкохолизъм, затлъстяване.Високото съдържание на ензими в сока подпомага разтварянето на туморите.
Около седем дни са нужни за да получим поници от пшеница.Сокът от стръковете се пие 3 - 4 пъти дневно, като се започне от 10 мл. и постепенно се увеличава.Може да се използва смес от сок на зелени стръкове и зеленчуци / поници от елда, пшеница, слънчоглед и сок от морков, цвекло и ябълка /.
Пониците от пшеница могат за бъдат получени чрез засяване на семената в почвата или направо в съдове.Най - хубавата почва е тъмна, пореста и с приятен мирис.Черният хумос, който може да се намери в гората е превъзходен.Той е еластичен и жив заради полезните организми в него и ще бъде прекрасна храна за корените на пшеницата.Използвайте най - хубавата почва, която успеете да намерите.Снабдете се с възможно най - добрата пшеница.Пшеницата преди засяване се накисва във вода за 12 - 24 часа.Към почвата за засяване могат да се добавят няколко дъждовни червея за по -добра регенерация на почвената смеска.Семената се засяват много гъсто в добре навлажнена почва, просто се разстилат на 1 ред върху почвата без да се притискат към нея.Отгоре се покриват с найлон, за да може да се запази влагата и да се увеличи температурата.Съдът със семената се поставя при стайна температура / около 20 градуса / на полутъмно място.Така пшеницата прораства по - бързо.След израстване на малки кълнове преместваме съда на светло и периодично навлажняваме почвата.След около седмица ще получим готови поници от пшеница.
По същия начин, без да използваме почва можем да получим поници чрез периодично навлажняване на семената - обикновено те се промиват с вода 2 пъти дневно.
Сок можем да получим от цялото растение с корена или само от пониците, които трябва да изрежем с остра ножица.
Най - лесният начин за консумация е да сдъвкваме няколко растения и да извличаме само сока.Можем да направим сок чрез смилане на пониците в блендер с добавка на вода.След смилането сокът се прецежда през марля.Има специални машинки, които са предназначени за смилане на зеленината и получаване на сок като качеството на получения сок е по - добро.Може също да се използва и домашна сокоизтисквачка, но трябва сока да се получава чрез поетапно поставяне на зеленината.
Пшеницата е един от световните хранителни стълбове.Три дни след покълването теглото и се удвоява, а вкусът и става сладък.Повечето от първоначално съдържащото се в нея нишесте е превърнато в естествени захари.За 4 дни съдържанието на вит. Е в нея нараства с 300 %.Протеините в кълновете са под форма на ензими, хлорофил, аминокиселини и хормони.Количеството на протеините в зъното след покълване нараства с няколко процента.
Най - подходящата за човешката физиология храна са плодовете.След тридневен растеж някои кълнове стават като плодове в много отношения.Кълновете, според много учени имат антиканцерогенни свойства.Поници от елда и слънчоглед също могат чудесно да допълнят диетата.
Кълновете осигуряват възможно най - хранителното и разнообразно меню.Те са превъзходна добавка към всяка диета и трябва да се включват към всяко хранене.Водата, в която са били накиснати повечето семена за покълване е богата на водоразтворими хранителни вещества и ензими, които подобряват храносмилането.За получаване на повече хлорофил можем да използваме семената на детелината, репичките, сминдуха и люцерната.Те са особено полезни при всички ракови заболявания.Кълновете, получени от семената на репичките и сминдуха са леко пикантни на вкус.
  Използвайте кълнове и поници в диетата си при лечението на тежки заболявания!Приготвяйте млека и сирена от кълнове, добавяйте към салати и сосове ! Ще си осигурите чудесно здраве !

Няма коментари:

Публикуване на коментар