КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 6 януари 2017 г.

Сурова пикантна супа от домати, зелен лук, риган и кълнове от боб мот / Raw spicy soup of tomatoes, green onions, oregano and bean sprouts ILO /



   От замразен доматен сок във фризера през зимата правя чудесни доматени супи с кълнове.Ето едно от тези предложения с кълнове от боб - мот.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
1 литър доматен сок
зехтин
риган
2 - 3 стръка зелен лук
1/2 ч.ч. кълнове от боб - мот
1/2 - 1 нарязано сухо люто чушле
щипка хималайска сол
Смесете продуктите в супник или стъклена купа и супата е готова.Приятен апетит !








6 коментара:

  1. Ели, и аз много обичам подобни доматени супи. Е в нашето семейство ги възприемаме като салатки и обикновено са с праз лук.Но съм сигурна ,че и този вариант ще ни допадне, а кълновете определено ще ни заредят с много витамини.
    Ели, с удоволствие четях последните ти постове. Особено Коледния,който много ме трогна.Уви, бяхме болни и не коментирах, но знай ,че докосваш и обогатявяш...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нати,
      наистина добавката на кълнове през зимата зарежда и пази организма от болести.
      Коледният пост наистина е интересен, дадености са всички дарби на хората от Бога, но обикновено тези дарби се дават за смирение , за прослава на Бога.Скоро четох,че болестите понякога служат за слава Божия, чрез тях и изцелението, което получаваме разбираме,че Господ дава всичко.Но всяка работа и всичко в живота трябва да се върши с благословение за да има успех.
      Поздрави !

      Изтриване
  2. Както винаги рецептите и идеите ти са много интересни. Удивително е какво разнообразие може да поднесе човек на трапезата си. Честита Нова година, Ели! С пожелания за здраве и щастие! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате,
      растителното богатство на Земята е много голямо и благодарение на него съществуваме и можем да разнообразим трапезата си с различни ястия.
      Честита Нова 2017 година и на теб ! Нека ти донесе благодат, мир и здраве - на теб и твоето семейство !
      Поздрави !

      Изтриване
  3. От каде ти идват на ум...имам лимец, зърна, и аз не знам защо го купих, като не знам какво да го правя:)
    За Коледа варих, така, като жито, да има на трапезата, ама само аз опитах лъжица две, изостана и изхвърлих.
    Сега се чудя да пробвам ли да правя кълнове, до сега не съм опитвала ни то да правя, нито да хапвам...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      пробвай да правиш кълнове, най - напред от житни, а след това от бобови.Кълновете особено зимата са много полезни.
      Поздрави !

      Изтриване