КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 19 февруари 2017 г.

Паста от сушени червени пиперки, коприва и орехи / Paste of dried red peppers and walnuts nettle /




   Сушените зеленчуци са подходящи за приготвяне на паста особено зимата, когато липсват голяма част от традиционните зрели на слънце домати, пиперки и патладжани.Попаднах и на хубава, прясна коприва, а добавката на орехи допълни чудесно вкусната паста, която получих.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
100 гр. сушени пиперки
100 гр. орехи
2 шепи прясна коприва
1 щипка хималайска сол
зехтин
100 - 150 мл. вода от накисването на пиперките
   Накиеснете в топла вода сушените пиперки за 6 часа и ги смелете в пасатор или блендер.Добавете смлените орехи и коприва, солта и зехтина.За да получите хубава паста добавяйте и вода от накисването на пиперките в зависимост от гъстотата , която желаете да получите.
       Използвайте пастата като допълнение към менюто.Тя може да послужи за различни пълнежи, за гарниране на ястия , супи и салати.
           Да ви е сладко !






4 коментара:

  1. И салатата с рукола и маково семе,
    и тази паста с чушки, орехи коприва са разкошни, Елена - много апетитни, цветни и подходящи за сезона.
    Благодаря, поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка,
      пастата от пиперки с орехи и коприва е много вкусна.Тази рукула е с по - омекотен вкус и ми допадна, вкусна салата се получи.
      Поздрави и лека седмица !

      Изтриване
  2. Вкусна паста, обичам сушените чушки.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много е вкусна пастата Веси.Можеш да пробваш да я приготвиш.
      Поздрави !

      Изтриване