КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 5 февруари 2017 г.

Кисело мляко от орехи / Yogurt walnuts /




      Това кисело мляко от орехи получих съвсем случайно.Реших да накисна 2 ч.ч. сурови орехи за 6 часа във вода / водата облива напълно ядките /, а след това смлях орехите заедно с водата от накисването.Тази смес напълних в стъклен буркан и тя престоя на стайна температура 2 седмици.Температурата в помещението беше около 20 - 22 градуса.Крайният резултат е вкусно кисело мляко от орехи.То може да се подслади с мед, да се подправи по желание с чесън и копър или с канела или други подправки по желание.Вкусът е подобен на обикновено кисело мляко, но това е веган, от ядки.След като млякото придобие вкус на кисело мляко съхранявайте в хладилник.
                   Приятен  апетит !






4 коментара:

  1. Много добре ти се е получило млякото, Ели.
    Не съм опитвала такова, бих пробвала с удоволствие.

    ОтговорИзтриване
  2. Брей, опасна си...не би ми хрумнало...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      това кисело мляко случайно се получи.Наистина ядките добиха вкус както на обикновено кисело мляко когато леко ферментират.Но след това млякото трябва да се съхрани в хладилник.
      Поздрави !

      Изтриване
    2. Веси,
      това кисело мляко случайно се получи.Наистина ядките добиха вкус както на обикновено кисело мляко когато леко ферментират.Но след това млякото трябва да се съхрани в хладилник.
      Поздрави !

      Изтриване