КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 12 ноември 2018 г.

Авокадо в зеленчуков сос / Avocado in vegetable sauce /






НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

2 броя авокадо
орехи
зехтин
сок от 1 лимон

ЗА СОСА :

3 - 4 розови домата
1 голям морков
1 тиквичка
чесън - 4 - 6 склидки
магданоз - 1/2 връзка
хималайска сол / на вкус /
зехтин - 5 - 6 с.л.

     Най - напред пригответе соса от измитите и нарязани зеленчуци.Сложете в блендер или пасатор доматите, тиквичката и моркова и пасирайте до хомогенност.Добавете сол и зехтин, магданоз и чесън на вкус.Разбъркайте отново с лъжица.
     Обелете авокадото и го поставете както е цяло в сока от лимона.Срежете на две по дължина и извадете костилката.Отново потопете в сока от лимона.Всяка половинка авокадо нарежете напречно на тънки филийки.По същия начин постъпете и с другото авокадо.
   В чиния или плато поставете част от соса, а върху него половинки авокадо.Отгоре поръсете с едро нарязани орехи и сервирайте.
              Приятен апетит !
   














2 коментара:

  1. И много лесно за приготвяне Веси.Просто една лесна и вкусна идея по време на Коледния пост.
    Поздрави сърдечни !

    ОтговорИзтриване