КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 13 ноември 2018 г.

Зеленчукова салата с кълнове от черна леща / Vegetable salad with sprouts of black lentils /




           Кълновете от черна леща са чудесни за салати.Тази лесна и вкусна салатка направих с налични зеленчуци от градината, както и закупени от търговската мрежа домати.Добавих кълновете от черна леща, които придадоха завършеност и прекрасен вкус.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

2 стръка зелен лук
1/2 връзка магданоз
4 - 5 домата
2 зелени пиперки
4 с.л. черна леща
зехтин
1 щипка хималайска сол

    Накиснете лещата във вода за 12 часа.Отлейте водата след това през цедка и оставете черната леща на стайна температура докато покълне.За 36 часа обикновено кълновете са готови като периодично при нужда сутрин и вечер промивайте зърната.
   Нарежете доматите на едри парчета, зелените пиперки на ивички, магданоза и зеления лук - на ситно.В голяма купа смесете всички продукти за салатата и хубаво разбъркайте.Поднесете веднага след приготвянето и да Ви е сладко !












2 коментара:

  1. Обичам вкуса на черната леща
    и тази идея за кълнове много ми допада.
    Чудесна, свежа и питателна. Благодаря и
    сърдечни поздрави за теб, Елена!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка,
      кълновете от черна леща се правят много лесно и като добавка към храната са много вкусни и леки за стомаха.Черната леща е чудесна и сварена, богат източник на качествен белтък през постите.
      Поздрави и лека и спорна нова седмица !

      Изтриване