КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 27 януари 2020 г.

Пълнени цветни камби с лимец, червен лук и домати / Stuffed flower stalls with spruce, red onion and tomatoes /



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 3 порции :

3 цветни камби в различен цвят - жълта, червена и зелена
кълнове от лимец - 2 ч.ч.
2 домата
1 глава червен лук
1/2 връзка магданоз
зехтин - 5 - 6 с.л.
лимонов сок - 1/2 лимон

   Почистете камбите от семето като отрежете капачета откъм страната на дръжката.Измийте хубаво с вода и обърнете с дъното нагоре за да се отцедят.През това време пригответе плънката.
   Нарежете на малки кубчета два домата и 1 глава червен лук и ги смесете с предварително приготвени кълнове от лимец и ситно нарязания магданоз.Овкусете със зехтин и лимонов сок на вкус, сол / по желание / и хубаво разбъркайте.Напълнете камбите със сместа , сложете капачетата и веднага поднесете.

ПРИГОТВЯНЕ НА КЪЛНОВЕ ОТ ЛИМЕЦ



   Залейте зърната на лимеца с вода за една нощ.На следващата сутрин отлейте водата през цедка и оставете зърната на равен пласт в плато на стайна температура докато покълнат.Ако е нужно зърната се промиват с вода веднъж дневно през зимата и два пъти дневно през лятото.За около 36 часа кълновете са готови и зърната могат да се използват според предназначението .
          Приятен  апетит !














4 коментара:

  1. Отговори
    1. Веси,
      обичам цветове от различни зеленчуци да украсяват трапезата и тази година мисля да отгледам в градината някои цветни пиперки капия както и камби за пълнене.Много красиво се получава когато се предложат като ястия в различни разцветки.
      Поздрави сърдечни !

      Изтриване
    2. Възхищавам ти се за всичко това!

      Изтриване
    3. Веси,
      моята кухня в последните години е много проста и много бърза и лесна.Избягвам сложните за приготвяне рецепти.А тези пиперки наистина изглеждат красиво .
      Поздрави !

      Изтриване