КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 23 януари 2023 г.

Боб мунг с кромид и зелен лук

  МИРНА, ЗДРАВА И БЛАГОСЛОВЕНА НОВА 2023 ГОДИНА !

   


    Това лесно за приготвяне ястие направих с боб мунг - много вкусен както варен така и като кълнове.Крехките зърна се варят и обработват лесно.Предваритено е добре да се накисне във вода.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

250 - 300 грама сухи зърна боб мунг

1 голяма глава кромид лук

1 връзка зелен лук

1 ч.л. хималайска сол

струйка зехтин

    Измийте зърната и ги залейте с вода за 12 часа.След изтичане на времето ги поставете в тенджера с дебело дъно.Залейте с вода над нивото на фасула.Варете след завиране на тих огън като добавите ситно нарязания кромид лук при завиране на водата.

   Накрая добавете солта.Разбъркайте, варете 5 минути и свалете от огъня.Добавете струйка зехтин.

   Сервирайте със ситно нарязан зелен лук.

   Да Ви е сладко !











2 коментара:

  1. За първи път готвих този боб само преди няколко дни. Хареса ми вкуса, но малко го преварих и прекалено сол бях сложила, та на другия ден добавих и картофи, да се обезсоли и пак варих, при което стана почти на каша, но се изяде. Прегръдки, Ели!

    ОтговорИзтриване
  2. Веси,
    боб мунг е прекрасен както за кълнове , така и за варене.При варенето може да се кипне и когато се отделят люспите да се отлее водата.Така ще се консумира и от хора, които имат храносмилателни проблеми.Да, наистина е вкусен и за кратко време се приготвя.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване