КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 2 февруари 2015 г.

Таратор с репички и бадемово мляко / Tarator with radishes and almond milk /



   Когато употребяваме само растителна храна или по време на пости можем да си приготвим традиционната българска студена супа или таратор.За тази цел можем да си направим мляко от ядки и да използваме за таратора краставици, репички и копър.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА ТАЗИ РЕЦЕПТА СА : 2 по - марки краставици, 1/2 връзка копър, 200 грама бадеми, 1 връзка / 10 броя / репички, щипка хималайска сол,няколко склидки счукан чесън,  сок от 1 лимон, зехтин ;
Накиснете бадемите във вода / да ги покрие / за една нощ / 12 часа /.На другия ден смелете ядките в пасатор.Смляната смес поставете в блендера и заедно с водата от накисването и още вода миксирайте до получаването на фина смес / мляко / - използвайте толкова вода, в зависимост от гъстотата , която желаете да получите.Нарежете на тънки фирийки репичките, краставиците настържете на едро ренде или нарежете на малки кубчета, добавете чесъна, ситно нарязания копър, хималайската сол, сока от лимона и струйка зехтин.
Добре разбъркайте и вашия таратор е готов .Да ви е сладко !
















Няма коментари:

Публикуване на коментар