КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 28 октомври 2014 г.

Пълнени домати / Stuffed tomatoes /


   За приготвяне на тази рецепта използвах налични, останали в хладилника продукти и домати, които все още можем да намерим на пазара - узрели и вкусни.
Необходими продукти са : 2 розови домата, 5 консервирани царевички, 1 листо от ароматна кализия, 5-6 листа спанак, зехтин, хималайска сол - по желание.
Нарежете на кръгчета двете царевички.Измийте и нарежете зелените листа много ситно.Отрежете капачета на доматите и ги издълбайте с малка лъжичка.Издълбаната част нарежете и добавете към зеленината, добавете и царевичките.Напълнете доматите, поставете ги в средата на плато за сервиране и гарнирайте с останалата плънка и трите цели, мариновани царевички.
   Да ви е сладко !









4 коментара:

  1. Суровите зеленчуци приготвям по различен начин, Миленка.Ако не разполагаме с ароматна кализия можем да използваме друга зеленина.
    Поздрави и лека седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. За първи път разбирам за калзията.Сега прочетох статия за това цвете и разбрах,колко е полезна.Благодаря за чудесна рецепта!Прекрасен ден ти пожелавам,Елена!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре дошла в моят блог Теди, радвам се,че ме посешаваш.
      Ароматната кализия е полезна и много лесна за отглеждане.Листата и могат да се използват в кухнята, а самото растение расте много бързо и много лесно се разсажда.Кализията помага при много заболявания и от нея се приготвят различни натурални препарати за лечение.
      Поздрави и весело и прохладно лято !

      Изтриване