КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 29 март 2015 г.

Суров чеснов сос с листа от репички / Raw garlic sauce with radish leaves /



     Листата на репичките могат да бъдат използвани в сурово състояние за различни сосове.Те са много нежни и крехки, особено когато са млади и са много полезни за костите.Този суров зелен сос може да се използва за гарниране на супи, ястия, салати.Може да се разнообрази с добавката на различни ядки.
НЕОБХОДИМИ   ПРОДУКТИ  ЗА  СОСА : млади, крехки листа от репички , чесън, хималайска сол, зехтин, сок от 1/2 лимон ; количеството на продуктите е според количеството сос, което желаем да приготвим.Аз използвах зелените листа от 2 вр. репички.
  Измийте и нарежете листата на репичките, обелете и нарежете склидките чесън.Смелете всички продукти в пасатора като постепенно добавяте по малко зехтин.Сместа трябва да стане на гладко и хомогенно пюре.Накрая добавете щипка хималайска сол, подправете с ябълков оцет или лимонов сок  и разбъркайте.Ако желаете нарежете и самите репички и ги добавете към соса.
    Приятен апетит !








2 коментара:

  1. Това е разкошно предложение, Елена,
    много ми допада, а и изглежда пролетно свежо и красиво.
    Благодаря ти за изобилието от страхотни идеи и рецепти...

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти Дианка.Макар, че напоследък като че ли ми липсва вдъхновение за приготвяне на различни кулинарни изкушения.Но дойде ли лятото разнообразието от различни растения е много голямо.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване