КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 9 април 2018 г.

Салата с киселец, иглика, паричка и глухарче / Salad with sorrel, primrose, jelly and dandelion /











    Ядливите цветове на глухарчето, игликата, дивата теменужка и паричката са чудесни за приготвяне на пролетни салати.В съчетание с прясна пролетна зеленина нашият организъм получава натурален комплекс от витамини и ензими.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

листа от киселец / произволно количество /
листа от иглика / произволно количество /
листа от глухарче / произволно количество /
листа от паричка / произволно количество /
цветове от глухарче, иглика, дива теменужка и паричка
1 краставица
1 вр. репички
2 - 3 стръка зелен лук
1 щипка хималайска сол
зехтин
 сок от 1 лимон

    Измийте и почистете зеленината.Нарежете я на тънки ивички.Добавете ситно нарязан зелен лук, полумесеци от краставица и репичка и ядливите цветове.Овкусете салатата със зехтин, лимонов сок и хималайска сол.Поднесете веднага след приготвянето.
     Приятен  апетит !


ХРИСТОС  ВОСКРЕСЕ ! ВО ИСТИНУ ВОСКРЕСЕ ! МИР, БЛАГОДАТ  И  ЗДРАВЕ ВЪВ ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ  ДОМ !
















5 коментара:

  1. Честито Възкресение Христово, Елена,
    Светли и благословени Великденски празници!
    Прекрасни идеи за пролетни салати ни предлагаш -
    носят цветно настроение, много вкус и здраве...
    Сърдечни поздрави и благодаря за чудесни рецепти.

    ОтговорИзтриване
  2. Слънчево и вкусно, Ели! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Мили дами,
    пролетните салати са неизменна част от менюто, а добавката на ядливи корени предполага още по - богата и вкусна трапеза.
    Честито Възкресение и благословени и мирни дни !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Отговори
    1. Веси,
      тези пролетни салати за мен са любими и много хранителни.Чудесно е да се разходим и наберем различна зеленина в ранна пролет , много вкусни салати и гарнитури можем да приготвим.
      Поздрави !

      Изтриване