КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 2 септември 2023 г.

Таратор с тученица и козе кисело мляко / tarator with purslane and goat yogurt /

  


        Едва ли има човек , който не знае как се приготвя таратор.Но аз тук направих таратор с добавка на тученица.Една идея за разнообразяване на менюто.Традиционно таратор се прави с нарязани на малки кубчета краставици, но моята баба го правеше с настъргани на едро ренде обелени краставици.На мен лично повече ми харесва с настъргани краставици, защото те си пускат сока в таратора.Млякото може да бъде растително или животинско, каквото предпочитате.Използвах козе кисело мляко в тази рецепта и добавих нарязани на ситно орехи.За мен орехите са задължителни.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

500 грама козе кисело мляко

5 - 6 стръка копър без дръжките

1 голяма краставица

1 шепа прясна тученица

1/4 ч.ч. нарязани орехи

щипка сол

струйка олио

вода

     В купа разбийте хубаво козето кисело мляко и добавете солта.Измийте и почистете копъра, тученицата и красатвицата.Ситно нарежете копъра и тученицата, краставицата на ситни кубчета.Орехите е по - добре да бъдат едро смлени или нарязани.Те се добавят в таратора накрая, придават чудесен вкус, но променят леко цвета.Смесете всички продукти в купа, разбъркайте и добавете студена вода до желаната гъстота.Поднесете веднага след приготвянето.В таратора могат да се добавят и кубчета лед или да престои в хладилник докато се охлади.Ако водата е студена няма нужда от престой в хладилник.

                  Да Ви е сладко !








Няма коментари:

Публикуване на коментар