КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 27 септември 2023 г.

Ципура в сос от цитруси / Sea bream in citrus sauce /

 


    Тази риба направих на грил тиган, но не печена, а с добавка на малко вода.Отделно се приготвя заливката от прясно изцедени цитруси - портокал, лимон и лимета.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ / 2 порции /

2 броя риба ципура

морска сол

вода 100 - 150 мл. вода

зехтин или олио

Заливка : сок от 1 портокал, 1 лимон и 1 лимета, зехтин 1 - 2 с.л. ; стръкове копър 1/2 връзка

      Измийте рибата, почистете я от люспи и вътрешности и отново измийте хубаво.Осолете хубаво отвътре и отвън и оставете да престои 20 минути.След това отново измийте хубаво.

      Загрейте грил тиган намазан с мазнина, сложете рибата и налейте малко вода.Намалете огъня, сложете капак и оставете да се задушава.Наливайте водата на части.Така задушавайте докато месото побелее.

      Готовата риба залейте със сок от портокал, лимон и лимета предварително смесени .Добавете към тази смес 2 с.л. зехтин.Поднесете рибата леко топла или студена гарнирана с кръгчета цитруси и стръкове пресен копър.

    Приятен апетит !







Няма коментари:

Публикуване на коментар