КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 26 ноември 2024 г.

Печени на фурна патладжан, сладък картоф, пиперки и кромид лук / Oven-roasted eggplant, sweet potato, peppers and onions /



    Това ястие отново е на Златка Маркова.Видях го в нейния чудесен канал в ю туб.Зеленчуците се пекат нарязани на кубчета във фурната.Използват се за гарниране на варена киноа, месо, риба или като добавка към различни разядки. Гарнирах с варена киноа по съвет на Златето.Аз добавих към нея сок от лимон, зелен лук и лимонова кора.Като добавка сварих и броколи, овкусени с чесън , зехтин  и лимонов сок.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 голям сладък картоф

1 голям патладжан

2 средно големи глави кромид лук

1 голяма червена пиперка капия

1 голяма зелена пиперка капия

зехтин

За гарниране :

120 грама бяла киноа 

1 литър вода

сок от 1 лимон

кора от 1 лимон

перца зелен лук

 За гарниране :

1 глава броколи

1 литър вода

2 - 3 скилидки чесън

сок от 1 лимон

зехтин

       Нарежете на едри кубчета почистения патладжан без да го белите.Обелете сладкия картоф и го нарежете по същия начин.Почистете пиперките от семето, кромид лука от люспите.Нарежете на едри парчета.

   Поставете зеленчуците върху хартия за печене, полейте със зехтин и печете във фурната на 200 градуса около 40 минути или до готовност.

    В кипящата вода добавете лимоновия сок и измитата киноа.Варете на умерен огън около 20 минути.Водата напълно трябва да се поеме от киноата.Свалете от огъня и леко охладете.Добавете настърганата лимонова кора и ситно нарязания кромид лук.

    В кипяща вода пуснете нарязаното на кръгчета стъбло от броколи и розичките броколи.Варете 4 - 5 минути.Извадете зеленчуците без да изхвърляте водата. Нарежете ги ако е необходимо и овкусете с лимонов сок, чесън и зехтин.

      В порционни чинии или плато сервирайте броколи, киноа и печени зеленчуци и да Ви е сладко !







Няма коментари:

Публикуване на коментар