Това ястие отново е на Златка Маркова.Видях го в нейния чудесен канал в ю туб.Зеленчуците се пекат нарязани на кубчета във фурната.Използват се за гарниране на варена киноа, месо, риба или като добавка към различни разядки. Гарнирах с варена киноа по съвет на Златето.Аз добавих към нея сок от лимон, зелен лук и лимонова кора.Като добавка сварих и броколи, овкусени с чесън , зехтин и лимонов сок.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 голям сладък картоф
1 голям патладжан
2 средно големи глави кромид лук
1 голяма червена пиперка капия
1 голяма зелена пиперка капия
зехтин
За гарниране :
120 грама бяла киноа
1 литър вода
сок от 1 лимон
кора от 1 лимон
перца зелен лук
За гарниране :
1 глава броколи
1 литър вода
2 - 3 скилидки чесън
сок от 1 лимон
зехтин
Нарежете на едри кубчета почистения патладжан без да го белите.Обелете сладкия картоф и го нарежете по същия начин.Почистете пиперките от семето, кромид лука от люспите.Нарежете на едри парчета.
Поставете зеленчуците върху хартия за печене, полейте със зехтин и печете във фурната на 200 градуса около 40 минути или до готовност.
В кипящата вода добавете лимоновия сок и измитата киноа.Варете на умерен огън около 20 минути.Водата напълно трябва да се поеме от киноата.Свалете от огъня и леко охладете.Добавете настърганата лимонова кора и ситно нарязания кромид лук.
В кипяща вода пуснете нарязаното на кръгчета стъбло от броколи и розичките броколи.Варете 4 - 5 минути.Извадете зеленчуците без да изхвърляте водата. Нарежете ги ако е необходимо и овкусете с лимонов сок, чесън и зехтин.
В порционни чинии или плато сервирайте броколи, киноа и печени зеленчуци и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар