КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 18 май 2025 г.

Жълт гръцки грах за фава с прясна мащерка, каперси и лайм / Yellow Greek Fava Peas with Fresh Thyme, Capers, and Lime /

 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

300 грама гръцки жълт грах за фава

1800  мл. гореща вода

сок от 1 лимон

1 равна ч.л. сол

1 глава кромид лук

няколко стрък прясна мащерка

скилидки чесън от 1 малка глава

6 с.л. зехтин

ЗА ГАРНИРАНЕ :

прясна мащерка

зехтин

каперси

1 лайм

зелен лук

    Измийте жълтия гръцки грах и го поставете в съд.Залейте с вода за 12 часа. Измийте отново, поставете в тенджера заедно с водата.Кипнете и на няколко пъти обирайте пяната. Добавете лука, мащерката и солта и варете до готовност на умерен до тих огън. Накрая добавете сока от лимона и зехтина и разбъркайте хубаво.

     Сервирайте готовото пюре и гарнирайте отгоре със ситно нарязан лук, каперси, мащерка, зехтин и лайм и да Ви е сладко !








Няма коментари:

Публикуване на коментар