КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 22 септември 2025 г.

Черен императорски ориз с гъби и пресен градински чай

 




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

11/2 ч.ч. черен императорски ориз

3 ч. ч. вода

600 грама едри бели печурки

зехтин

1 ч.л. хималайска сол

няколко стръка пресен градински чай

     Върху хартия за печене подресете почистените и измити гъби. Леко посолете.Намажете с мазнина и печете до готовност на 180 градуса.

    В кипяща подсолена вода добавете ориза и хубаво разбъркайте. Варете на слаб огън при леко къкрене. Оризът трябва да поеме всичката вода за 20 - 25 минути на отворен капак. Леко охладете ориза и добавете ситно нарязания градински чай.

    В плато сервирайте канапе от ориза с няколко гъби върху него.Вкусен е леко топъл или студен.

         Приятен апетит !










Няма коментари:

Публикуване на коментар