НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
11/2 ч.ч. черен императорски ориз
3 ч. ч. вода
600 грама едри бели печурки
зехтин
1 ч.л. хималайска сол
няколко стръка пресен градински чай
Върху хартия за печене подресете почистените и измити гъби. Леко посолете.Намажете с мазнина и печете до готовност на 180 градуса.
В кипяща подсолена вода добавете ориза и хубаво разбъркайте. Варете на слаб огън при леко къкрене. Оризът трябва да поеме всичката вода за 20 - 25 минути на отворен капак. Леко охладете ориза и добавете ситно нарязания градински чай.
В плато сервирайте канапе от ориза с няколко гъби върху него.Вкусен е леко топъл или студен.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар