НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
За ориза :
1 ч.ч. черен императорски ориз
2 ч.ч. вода
За тиквата и сладкия картоф :
1 малка тиква цигулка
2 големи сладки картофа
зехтин
Най - напред сварете ориза.Пуснете в кипящата вода сухия ориз и намалете огъня до умерен.Варете докато водата почти изври без капак. Снемете от огъня, покрийте с хавлия или няколко пласта домакинска хартия и сложете капака.Така ориза ще се задуши без да поема излишна влага.
Обелете тиквата ако е с дебела кора.Може и да не се бели ако кората е тънка. Нарежете сладкия картоф и тиквата на едри кубчета.Изсипете ги в тава с хартия за печене.Поръсете със зехтин и хубаво разбъркайте.Печете до омекване на продуктите.
Върху канапе от ориза сервирайте тиква и сладък картоф и да Ви е сладко !



Няма коментари:
Публикуване на коментар