НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
500 грама нахут
1 голям морков
4 - 5 дръжки от българска целина
2 с.л. с връх паста от червени пиперки
струйка зехтин
2 литра вода
вода за накисване на нахута
1 ч.л. келтска сол
Измийте нахута и го залейте с вода в купа.Водата трябва да е над нивото на нахута 2 - 2.5 см. Оставете така за 12 часа.На следващия ден измийте отново вахута и го сложете в тенджера под налягане заедно с 2 литра вода.Кипнете и периодично обирайте пяната.След това сложете нарязаните зеленчуци - морков нарязан на полумесеци и целина нарязана на ситно.Варете под налягане и засечете времето от момента на завиране.Обикновено 40 - 45 минути са достатъчни.Охладете и прехвърлете в тава.Добавете пастата от червени пиперки, зехтина и солта и запечете във фурната на 180 градуса докато ястието остане почти на мазнина.
Може да се сервира топло или студено с добавки по желание.
Приятен апетит !



Няма коментари:
Публикуване на коментар